Telespor AS

Brukerstøtte

Brukermanual:

Ved å følge linken under kan du finne Telespors brukermanual.

Trykk her for å åpne brukermanualen

Brukermanualen kan også lastes ned som pdf-fil ved å trykke her.

Vær obs på at manualen kan endre seg etterhvert som brukerportalen og radiobjella utvikles videre.  
Vi anbefaler derfor å ta en titt på denne før sessongstart, slik at man får med seg de siste endringene som er gjort.

 

Service og retur:

Ved retur av Radiobjeller til Telespor skal følgende skjema benyttes: returskjema

Returskjemaet kan fylles ut elektronisk eller for hånd.
Skjemaet legges ved i pakken med radiobjellene, eller sendes inn med e-post til lager@telespor.no

Husk å merke e-posten med kolli eller sendingsnummer samt service sak ID fra brukerportalen.

Returvillkår:

-Håndtering av 2. og 3. Generasjons Radiobjeller, faktureres 35,- ekskl. mva. pr. bjelle.
-Håndtering av fysisk skadde eller fungerende radiobjeller, faktureres 35,- ekskl. mva. pr. bjelle.
-Radiobjella har normalt ett års garanti, regnet fra leveransedato ihht. kjøpsbetingelsene.
-Fysisk skadde radiobjeller dekkes ikke under garantien.

NB! Radiobjeller skal IKKE sendes inn med batterier. NB!

 

Få hjelp til ofte spurte spørsmål:

Er det noe du fortsatt lurer på men ikke finner her kan du kontakte oss på e-post eller telefon(nederst på siden).

For brukere

Falsk alarm?

Enkelte dyr holder seg rolig i mer enn 3 timer, noe som kan føre til falske alarmer. Om man får en slik alarm bør man vente ytterligere 3 timer for å se om alarmen kommer på nytt. Hvis det ikke kommer en til slik melding så er sjansen stor for at det var en falsk alarm. I brukerportalen, kan man endre antallet timer enheten må ligge i ro før alarm, samt antall rapporter/meter(radius) i beregning av alarm om minimumsforflytning.

Hvordan oppbevarer jeg Radiobjellene?

Rett etter sanking bør man rengjøre terminalene med batteriproppene skrudd igjen. Deretter tas batteriene ut før den lagres tørt, uten batteripropp.

Man må også rengjøre batteriproppene, og påse at o-ring er ren og i god stand.

Nye o-ringer og batteripropper kan kjøpes her.

Om man ikke har behov for sporingsinformasjonen så bør man slette terminalene etter sesongen. NB! Man kan ikke hente tilbake informasjonen når man først har slettet terminalen.

Hvordan sletter man terminaler?

For å slette terminalene gå først inn på besetning trykk så på telespornummeret deretter velg slett, videre merker du av for slett klave og så velger du årsak til sletting for så til slutt trykke slett. Man kan dessverre ikke slette alle på en gang.

Terminalen endrer ikke oppdateringsfrekvensen?

Om man endrer oppdateringsfrekvensen vil dette først tre i kraft når terminalen er i kontakt med serveren. Står terminalen på rapportering hver 24 time og du endrer til hver time, vil dette først endres 24 timer etter at den rapporterte sist.

Terminalen oppdaterer ikke posisjon? / Terminalen vises ikke i kartet?

Det kan være 2 grunner til dette:
1. Terminalen er utenfor mobildekning i det øyeblikket den skulle rapportere.
2. Om terminalen ikke får en gyldig posisjon vil kun den siste gyldige posisjon vises. Om man går til besetning og videre trykker på telespornummeret, da får man frem en ny meny og her trykker man på vis historikk. Om det står 0 under posisjon gyldig så har den ikke fått en gyldig posisjon. Dette kan skje om dyret befinner seg like ved en fjellvegg/husvegg, tett skog eller lignende.

Generelt

Brukerveiledning Norgeskart App

Vi har i samarbeid med utviklerne av Norgeskart-appen, Asplan Viak, gjort det mulig å importere individ inn i deres app. Kommer her til å gå gjennom stegene for å installere og bruke denne appen. For øyeblikket er appen kun tilgjengelig for androidbrukere.

Steg 1: Last ned appen. Dette kan gjøres på denne linken eller ved å søke opp Norgeskart i Play Store.

Steg 2: Åpne appen og trykk på menylogoen i øverst til venstre. Gå deretter inn i ‘Flere funksjoner’ og abonner på dynamiske punkter. Dette er en tjeneste som koster kr50 i året.

Steg 3: Gå inn på menyen igjen, og naviger deg videre til ‘Mine data’ og deretter på ‘Dynamiske punkter’. Klikk på de tre prikkene øverst i det høyre hjørnet og gå inn på ‘Dynamisk punkttjeneste’. Her inne vil du få tre tekstfelt – ‘Navn, Beskrivelse og http://min.tjeneste/minfil.kml’. Navn og beskrivelse velger du selv. KML-fila kan du finne inne på ‘Konto’ og ‘Brukerinnstillinger’ etter at du har logget deg på brukerportalen. Huk av for ‘Tillat KML eksport til Google’ og du vil få opp en lang lenke. Det er denne lenken som skal skrives inn i det nederste av de tre tekstfeltene. Trykk så på ‘Registrer’.

Steg 4: Etter å ha fulgt disse stegene kan du gå tilbake til kartet, og punktene skal ligge her inne. For å laste inn punktene fra vår side på nytt, trykk på refresh-knappen oppe i høyre hjørnet.

Kom i gang guide.

For å ta i bruk Radiobjella på den mest effektive måten bør du følge disse tre stegene.

  • Registrere enheten i brukerportal.
  • Knytte individ til enheten og velge innstillinger.
  • Sette i batterier og feste på dyr.

Innlogging og sporing foregår på vår brukerportal som du kan finne på www.telespor.org.

For å registrere enheten kan du finne frem ditt ordre- og kundenummer som du kan finne på din ordrebekreftelse eller faktura. (Eksempel på ordre- og kundenr: 12345 og 32100)

Deretter kan du gå inn på ‘Enheter’ og ‘Ordremottak’ og fylle disse feltene inn. Alle enheter som ligger i din ordre vil da bli registrert.

Alternativt kan du gå inn på ‘Registrere enheter’ og taste inn numrene som du finner bak på enheten inn manuelt.

Andre steget er å registrere individ på enhetene. Dette kan gjøres ved å gå inn på ‘Besetning’ og ‘Registrere individ’. Her vil du kunne taste inn individet som enheten skal henge på i den ene kolonnen, og telespornummeret (5-10 siffer) i den andre kolonnen. Hvis du ikke enda ved individnummer så kan dette forandres på i etterkant.

Vi anbefaler at du endrer på rapporteringsintervallet før du setter i batteriene. Dette kan du gjøre inne på ‘Besetning’ og ‘Innstillinger’. Et batteri til de nye enhetene skal holde til ca 2000 rapporter, så det er viktig å ta hensyn til dette når man velger hvor ofte man skal sende. Vi anbefaler å ha et rapporteringsintervall på hver sjette time under beitesesongen, så har man nok batterikraft igjen til sankinga.

Når du har registrert enhet og individ er det bare å sette i batteriene. På de nye oransje enhetene så vil du kun få et kort rødt blink i det du starter den opp. Det vil da ta ca 15 minutter før den kommer opp i kartet ditt inne på brukerportalen.

Husk å ha enheten et sted med klar sikt til himmelen når du setter den i gang, slik at den får kontakt med GPS-satellittene med en gang.

Ved kjøp

Hvor mange terminaler trenger man?

Det er opp til hver enkelt å bedømme sitt behov, men et minimum på 2 terminaler må påberegnes. Dette grunnet sikkerhet i forhold til om en terminal skulle slutte å virke.

Hvor ofte kan terminalen rapportere posisjon?

Man kan stille inn rapporteringsfrekvensen helt ned til hvert 5. minutt. Men hyppigere rapportering gir kortere batterilevetid. De fleste kunder har rapportering 1 til 2 ganger i døgnet for så å øke den ved nedsaking. Alarmfunksjonen fungerer uavhengig av rapporteringsfrekvensen.

Kan jeg bruke de klavebåndene jeg har fra før?

Ja, Radiobjella kan festes til de fleste klavebånd så det er ikke nødvendig å kjøpe ny.

Kan jeg bruke Radiobjella til neste år?

Ja, det eneste du trenger å gjøre er å bytte batterier.
Radiobjella har en forventet levetid ved normal bruk på opptil 5 år.